Været i dag:
Jøa Skyet 7
yr.no
Du er her: Hjem > Om Fosnes > Turistinformasjon > Artikkel

Velkommen til Fosnes - Landet i eventyret

ro i lag  Foto: Ingebjørg Fyrileiv Guldvik


Fiske, fangst og landbruk har preget vårt område i tusener av år. Mye skiller dagens moderne menneske og den første innbygger i Fosnes, men spenningen om hva naturen vil gi er sikkert den samme.

Opplev vår flotte natur, med gode muligheter for rekreasjon og interessante opplevelser!

Mange nyttige opplysninger, og mer om hva Fosnes kan by på, finner du på sidene til Turistkontoret for Midtre Namdal

Lokal turistinformasjon kan fås hos Fosnes kommune, Servicekontoret, 7856  Jøa 
Tlf 902 26 965

post@fosnes.kommune.no

________________________________________________________________________________________

  

Landet i eventyret - Olav Duuns barndomsheim              

 

Forfatteren Olav Duun (1876 - 1939) ble født og vaks opp på Jøa i Fosnes kommune, og hans barndomsheim finn du på Øver-Dun på Jøa. Barndomsheimen er open for besøk sommaren 2013, hver dag mellom kl 12.00 og kl 17.00. Gruppar kan og ta kontakt for omvisning utafor opningstid. Ta kontakt med Kristen Dille - mobil nr 918 83 902.

Her kan du se bilder frå barndomsheimen

De fleste av hans verk er knyttet til Ytre Namdal, og på Jøa er stedene han har latt seg inspirere av i sin diktning.   

 

Jøa rundt på sykkel 

Øya Jøa er svært sykkelvennlig, med lite trafikk og flere merkede rundløyper. Her finner du variert terreng og kan sykle nært sjøen. Du kan komme hit med sykkelen på hurtigbåten Foldafjord fra Namsos, eller fra nord, med utgangspunkt på Leka, Rørvik og Abelvær. Det finnes eget sykkelkart med merkede løyper. Les mer om dette her

Utmarkscompagniet

Opplev naturen ved en av utmarksgårdene i Salen. Her tilbys ulike produkter innen jakt, fiske og naturopplevelser. 

 Jernaldergården på Tranås - tuftene etter et 50 meter langt stolpehus (langhus) og flere gravhauger som ligger ute i havgapet. Her kan du se spor etter menneskelig aktivitet helt tilbake til Kristi fødsel. Et langhus er nå satt opp i Storvika på Tranås, se bildegalleri her. Her er det og mulighet for guiding, og deltakelse i oppbygginga - ta kontakt med verten - Jan Tranås - mobil 918 43 606.

 Fosnes bygdemuseum Høyt og fritt og i rolige omgivelser ligger museet vårt. Legg gjerne turen innom her, vi har gamle og nyere gjenstander satt i utstilling i sitt rette element. Vi har et flott uteareal, en trivelig plass å ta kafferasten, med bord og benker. Faste åpningstider hver helg på sommeren, eller etter avtale med Kjellrun Skjærvik - telefon 74 28 67 41

Torvmuseet på Skjærvikkorsen - Rekonstruert produksjonsanlegg for torv. Her finner du informasjon om torvproduksjon fra fabrikk på stedet på 1920-tallet. Du finner anlegget ca 3 km fra ferjeleiet på Seierstad, skilting til Skjærvika. Benker og skotthyllbane.

Fembøringen Siglurd - Siglurd ligger til kai på Brakstad Hamn på øya Jøa. Siglurd kan ta deg med på luftige turer på havstykket Folla.

MK Straumingen- Ved Brakstad Hamn kan du og oppleve M/K Straumingen. Det er en tidligere fiskekrysser på 60 fot som nå har status som verneverdig skip. Eies og drives av Jøa Kystlag