Været i dag:
Jøa Klarvær -8
yr.no
Du er her: Hjem > Artikkel

Vegadresser i Fosnes

korrekturveien.png

I disse dager har de fleste husstander i Fosnes fått brev om at de er tildelt vegadresse. Et par veger og en del hytteområder gjenstår. Disse får adresse i løpet av høsten.

Du kan klage på adressen, men klageretten er svært begrenset. I praksis kan du bare klage dersom du er blitt adressert fra feil veg. For eksempel dersom du fikk adresse fra «Storgata», og boligen din har adkomst fra «Skomakersmuget» så kan det klages. I slutten av August vil adressene bli registrert i matrikkel og derfra går dataene automatisk til Posten og Folkeregisteret. På nettstedet www.seeiendom.no kan du se når boligen din har fått vegadresse. Adressen vises med blå firkant og blå skrift. De gamle matrikkeladressene vil nå bli erstattet med vegadresser.

Vi håper at de fleste blir fornøyd med adressen sin. Innføring av vegadresser er bestemt i lov og forskrift og det har medført mye arbeid for kommunen. Ennå gjenstår mye arbeid med skilting av veger osv. Når alt er på plass tror vi at det blir mye enklere å finne fram for alle som skal oppsøke en adresse.