Været i dag:
Jøa Kraftig regn 7
yr.no
Du er her: Hjem > Politikk >  > Artikkel

Varaordførerens hjørne mars 2018

Rune Wik

Endelig er den tida på året kommet da solbriller er standardutstyr i bil, vesker og på hodet! Våren og påska står for døra og den er etterlengtet etter en kald periode.

Nå ser jeg fram mot varmere tider og da synes jeg at det er på sin plass og oppfordre de som har mulighet og melde seg på årets «sykle til jobben» aksjon. Aksjonen starter 19. april og det går allerede nå å melde seg på. Tidligere så har innbyggerne i Fosnes hatt gratis tilgang gjennom Nord-Trøndelag fylke, men i år må hver enkelt betale for seg. All aktivitet du gjør i aktivitetsperioden kan du registrere enten det er en gåtur, spinning, styrketrening, fotball eller all annen aktivitet.

Uansett så vil jeg oppfordre alle til å bli med i år. Konkurrer med deg selv, naboen eller andre i Fosnes eller Trøndelag. Valget er ditt.

I Fosnes så er vi med i det Nasjonale Spredningsprosjektet for Velferdsteknologi i Namdal, VINA. Det kan høres både upersonlig og skummelt ut, men er et landsomfattende prosjekt med 28 forskjellige prosjekt som skal gjøre kommunene mer bevisst på utfordringer og muligheter. Det er avholdt et åpent møte der lederen for prosjektet Kjell Øivind Arntzen hadde et inspirerende innlegg.

Fra vår side så føler vi at vi har kommet et godt stykke på vei med det prosjektet vi har hatt i samarbeid med Overhalla. Målet er å gi alle innbyggerne våre gode tjenester slik at de om de ønsker det, kan bo hjemme så lenge de ønsker det. Dette kan gjøres mulig med ny teknologi som kan hjelpe deg å minne deg om å ta medisinen din, gi beskjed om du har falt, låse opp døra di for de som skal inn. Kan også sørge for at du blir funnet om du har gått deg vill. Teknologien kan gi problemer med personvern, men også gi større frihet om den blir brukt på riktig måte.

Sist helg ble årets UKM arrangert. Som vanlig var det et flott arrangement med gode og varierte innslag fra ungdommene, fra de yngste til de som går på videregående. Også i Fosnes sliter vi med at antall deltagere synker litt år for år. UKM skal være en trygg arena for alle som vil vise fram de kulturaktivitetene de driver med.  Derfor er det viktig å møte opp og vise at vi setter pris på hva UKM`erne har å vise oss. Jeg ble i alle fall imponert.

Til slutt vil jeg ønske dere alle ei riktig god påske enten den vil bli ved sjøen, på fjellet eller «bare hjemme»

Rune Wik