Været i dag:
Jøa Kraftig regn 7
yr.no
Du er her: Hjem > Politikk >  > Artikkel

Varaordførerens hjørne mai 2018

Rune Wik

Plutselig var den her – Sommeren, som i alle fall jeg har sett fram til. Litt mindre klær, mye lysere netter og snart er hele kommunen grønn!

Da er det med en god følelse en kan sende en stor takk til sanitetskvinnene som organiserte og gjennomførte årets strandryddedag på Jøa med bra oppslutning i et litt ruskete vær. Likeledes må Nufsfjord Havanna få skryt for å fylt en stor konteiner etter å ha ryddet strendene i sitt nærområde! I tillegg vet vi at mange andre har bidratt til å gjøre kommunen vår enda finere før 17. mai, med å rydde både langs veier og på strender. Det gjør meg glad og gir meg tro på framtida når så mange både unge og eldre stiller opp slik at vi alle kan trives i kommunen vår.

I «Nye Namsos» er det snart tid for ansettelse av de nye kommunalsjefene. De får en sentral rolle når de tre gamle kommunene skal lage en god ny. Det blir spennende utfordringer og mye å ta tak i for nye koster. Vi ønsker dem lykke til!

I arbeidet med kommunesammenslåingen er det rekke komiteer i gang med å forberede sammenslåingen. Komiteen som heter K1 arbeider med ny kommuneplan og K3 med interkommunalt arbeid. For de som er interessert i å vite mer så anbefales og gå inn på hjemmesiden til nye Namsos (www.nyenamsos.no) der fins fullstendig oversikt over alle arbeidsgruppene.

I pinsa startet NA karusellen. Jøa IL arrangerte første stevne med god deltagelse fra store deler av Namdalen. Det var mange deltagere fra Fosnes i år og gode prestasjoner. Dette er et flott arrangement der barn og ungdom får muligheten til å treffe likesinnede til konkurranse både mot seg selv og mot andre friidrettsungdommer. Fint tiltak!

Idrettslaget har satt ut orienteringspostene sine for sommeren så nå er det bare få tak i kart så møtes vi kanskje på en fjelltopp eller i ei vik på orienteringstur snart? Fins det en bedre måte å bli kjent med egen kommune på, nei det tror jeg ikke!

Til slutt vil jeg ønske alle en riktig god tidligsommer!

Rune Wik