Været i dag:
Jøa Regn 6
yr.no
Du er her: Hjem > Politikk >  > Artikkel

Varaordførerens hjørne juni 2018

Rune Wik

Årets lyseste måned.  Endelig er den her! Sol sommer, skolefri og ferie venter som ei gulrot foran både skoleungdom og arbeidstagere. Mange av ungdommene våre ser fram til sommerjobb der de kan tjene seg noen kroner de kan bruke til hva som føles mest nødvendig eller spare ei stund. Mye god læring i å styre egen økonomi og god læring i å måtte jobbe for å nå et mål å!

Nye Namsos har nå fått ansatt to nye kommunalsjefer; Gørhill Skogseth Andreassen er ansatt som kommunalsjef for helse og velferd og Roger Nilsen Sæthre som kommunalsjef for opplæring og oppvekst. Vi ønsker de lykke til med utfordrende og viktige oppgaver.

Søknadsfristen for kommunale kulturmidler er utvidet til 15 august. Det høres ut som høsten, men for dere som fremdeles ikke har søkt så går sommeren fort. Så ikke vent dersom ditt lag eller forening ikke har søkt, gjør det nå!

Med det samme jeg er inne på frivillig arbeid så vil jeg takke alle de som stiller opp de gangene lag og foreninger arrangerer noe. Første anledning nå er vel Bygdadagen og Plattdans? Uten frivillig innsats så får vi færre tilbud og ett fattigere samfunn. I tillegg så er det sosialt og arbeide sammen for lokalsamfunnet.

Årets TV aksjon går til Kirkens Bymisjon og i den anledning så oppfordrer jeg allerede nå folk til å melde seg på som bøssebærere. Målet for årets aksjon er å skape et varmere og mer inkluderende samfunn.

Neste høst så er det valgår. Kommune og -fylkstingsvalg denne gangen. Enkelte mener at det er noe som ikke angår dem. Det er hver enkelt sin rett til å mene det, men min oppfatning er vel heller at politikerne er akkurat som en hvilken som folk flest, men som har valgt og bruke en kortere eller lenger tid av livet sitt for å prøve og skape et bedre lokalsamfunn. Det synes jeg vi skal være glad for at noen vil bruke tiden sin til.

Så min oppfordring er å heie fram de som sier seg villige til å stille på lister fram mot neste valg og å vurdere om det ikke er din tur til å bli med. Det viktigste er ikke hvilket parti du stiller for, men at du ønsker å gjøre en forskjell. Gamle Fosnes trenger å ha stemmer i det nye kommunestyret dersom vi vil at hele kommunen skal bli en god kommune for innbyggerne.

Til slutt vil jeg takke for meg og ønske Trygve Jonny Sandvik tilbake med neste ordførerens hjørne fra høsten av. God sommer alle sammen!

Rune Wik