Været i dag:
Jøa Kraftig regn 7
yr.no
Du er her: Hjem > Politikk >  > Artikkel

Varaordførerens hjørne januar 2018

Rune Wik

Da har vi lagt bak oss jule og nyttårsfeiringa og kan endelig se fram mot lysere dager og kortere netter. Sola står litt høyere på himmelen ikke så mye enda, men nok til at vi igjen får lyst til å komme oss ut i skiløyper og på andre turer. Vi i Fosnes har mye fin natur som er til gratis disposisjon for oss alle. Min oppfordring er; bruk den! Det er god folkehelse og i tillegg så gir det ro i kropp og sjel.

Vi har hatt vår første storm i 2018, Cora var den døpt, men heldigvis dro hun uten å gjøre de største skadene. Stormene nå for tiden er så godt varslet at folk er flinke til å forberede seg å da «står vi han av».

Ombygginga av nedre kommunehus på Dun er i full gang og etter planen vil det i slutten av juni stå seks leiligheter klare til innflytting. Da får vi avviklet de midlertidige løsningene for de bosatte syrerne. Håpet er at det blir et gode for både de og andre som har behov for en mindre leilighet.

Arbeidet med «Nye Namsos» går sin gang og skyter fart i 2018. Det er mye som skal på plass før sammenslåinga av de tre kommunene er klar 01.01.2020. Mitt inntrykk er at de ansatte i kommunene blir godt ivaretatt i den omorganiseringa som må skje, og det er bra! Mitt ønske for 2018 er at flest mulig av innbyggerne i Fosnes engasjerer seg der de kan, for å få ett best mulig resultat etter sammenslåinga. Det enten være seg i lag og foreninger, men ikke minst i de politiske partiene. Planprogrammet for «Nye Namsos» skal legges ut på høring 26. januar. Fristen for å levere høringssvar er 15. mars.

Nominasjonen til fylkes og kommunevalget starter nå i vår og det vil bli en viktig arena. For oss i Fosnes betyr det at vi får mange flere lister å forholde oss til enn det vi har vært vant til ved tidligere kommunevalg. For å sikre oss at grendene i «gamle Fosnes» får gjennomslag i saker som er viktig for oss, er vi avhengig av at dere er villig til å stille på listene til kommunevalget.

Fra 31. desember er Nord Trøndelag fylke historie. Det kan en jo mene forskjellig om, men en følge er at fylkesveiene i kommunen har fått nye nummer. Vi har også fått nytt kommunenummer, etter årsskiftet er vi nå 5048 Fosnes i Trøndelag fylke.

Juleferie og julefeiring er definitivt bare minner nå og vi er vel alle vel i gang med det nye året, både i arbeid og fritidsaktiviteter. Så til slutt vil jeg ønske alle Fosnesbygg ett riktig godt og aktivt nytt år.

 

Rune Wik
Varaordfører

SISTE NYTT: Nå er det is på skøytebanen ved Fyret!