Været i dag:
Jøa Regn 6
yr.no
Du er her: Hjem > Politikk >  > Artikkel

Varaordførerens hjørne februar 2018

Rune Wik

Da satt jeg her igjen. En måned siden sist.

Selv om mange i disse dager er mest opptatt av OL i Sør-Korea og alt det viktige som skjer der, vil jeg si noen ord om Region Namdal som formelt ble stiftet 1. januar. Den første lederen ble Amund Hellesø, ordfører i Vikna.

De tidligere regionrådene Indre Namdal, Midtre Namdal Samkommune og Kystgruppen slår seg sammen for at Namdal og skal bli en sterk aktør som skal ivareta de «regionale interessene som kommer enkeltkommuner til gode». Vi ser at allerede etter noen få uker inn i et nytt år og et nytt Trøndelag, så er det behov for at Namdal står sammen. Kutt i ferje og busstilbud var ikke hva Namdalingene hadde øverst på ønskelista for 2018!

Regionrådet består av rådmennene og ordførerne i 14 kommuner av svært ulik størrelse både i utstrekning, geografisk beliggenhet, næringsgrunnlag og folketall. Likevel så har vi mye felles og det må vi bygge videre på, for at Regionrådet skal bli det organet som Namdalen trenger både innad og utad. Vi har mer til felles enn det som skiller oss!

Slik er organiseringen av Region Namdal:  

  • Namdalstinget er regionrådets årsmøte og møtes en gang i året.
  • Regionrådet møtes 4-5 ganger i året for å bli enige om strategier og handlingsplaner
  • Arbeidsutvalget samordner aktiviteten, forbereder saker og innstiller til regionrådet
  • Komiteene er de politiske verkstedene som arbeider med de enkelte saksområdene.

Vi er midt inne i OL fra Sør Korea og så langt så ser det ut til å bli tidenes OL for norske utøvere selv uten Petter Northug. Utrolig hvor svett en kan bli foran TV n!

Dagene har blitt betydelig lengre og det setter vi alle pris på, jeg også. Så kom dere ut, det er snø i marka, snøskuteren til idrettslaget er reparert så nypreparerte løyper venter på Hollonbakkan. På Fyret er det is for de som vil gå på skøyter. En annen mulighet er å gå på revy, for den som liker å trimme magemusklene på den måten. Ungdommene arrangerer revy 24 februar å da møtes vi der?

Ha en fin ettervinter alle sammen. Snart er våren her!

Vennlig hilsen

Rune Wik

Fungerende ordfører