Været i dag:
Jøa Regn 6
yr.no
Du er her: Hjem > Politikk >  > Artikkel

Varaordførerens hjørne april 2018

Rune Wik

Nå er det er endelig vår!

Vi ser nå slutten på en lang og kald vinter som ga oss assosiasjoner til «gamledagers» vinter. Nå kommer alt som har vært skjult under snø og is i noen måneder fram. Ikke alt av det er like fint og da er det så prisverdig at enkelte tar ansvar og vil rydde opp i nærområdene våre. Lørdag 5. mai er det nasjonal strandryddedag og også her i Fosnes deltar vi. Hos oss er det sanitetsforeninga som arrangerer dagen og jeg oppfordrer alle som har mulighet til stille opp i arbeidsklær, med godt humør og «ståpåvilje» for å gjøre en innsats for å gjøre strendene våre rene. Strekningen som skal ryddes i år er Sandvika – Janheim med oppmøte på Janheim.

Dessverre er det ikke bare strendene våre som ikke er klare for festdager i mai, vi har også mye rundballplast og gamle rundballer, som det nå er på sin plass og få ryddet opp i. Min oppfordring er at hver enkelt tar seg noen timer for å samle opp det som vinteren har lagt igjen. Noe er av eldre årgang og krever litt mer innsats, men jeg håper alle ser behovet og nytten det har at vi kan vise fram en renere kommune.  Det gir både bolyst for oss som bor i kommunen og lyst til å komme tilbake for de som er besøkende.

Plast er i vinden for tiden og noen diskuterer plastfri kommune. Noen har til og med kommet langt i få det til. Det er kanskje for mye forlangt og bli helt plastfri, men at vi hadde fått ryddet opp rundt oss hadde vært en god start! Da kan vi virkelig være stolt av å bo i «landet i eventyret»

Kommunenes Sentralforbund KS skal gjennomføre en lokaldemokratiundersøkelse nå i april, der et utvalg av innbyggerne vil bli oppringt og få spørsmål om styringen av kommunen og tjenestetilbudet. Innbyggerne blir bedt om å svare på 14 spørsmål om forholdet mellom politiker og velger. Det blir og spurt om involvering i politiske prosesser og om tilliten mellom politikere og velgere.

Så om du ser at det er et ukjent nummer som ringer på deg, ta telefonen og si din mening, dersom akkurat du var en av de som ble trukket ut til undersøkelsen.

Til slutt vil jeg ønske dere alle en fortsatt fin vår. Den beste tida av året er den som kommer nå, det er nå i alle fall min mening!

 

Rune Wik