Været i dag:
Jøa Skyet 11
yr.no
Du er her: Hjem > Politikk >  > Artikkel

Ordførerens hjørne oktober 2018

Trygve

Høstens vakre farger har for alvor satt sitt preg på omgivelsene våre, elgjakta og elgjegerne er godt i gang, så også med lavtrykkene som synes å stå i kø i Norskehavet. Det synes sikkert at forrige måneds spådom om fallende strømpriser vil gå i oppfyllelse.

Arbeidet med Nye Namsos går stødig videre. Etatslederne i den nye organisasjonen er ansatt, noen er gamle kjente fra en av kommunene, andre er nyansatte fra forskjellige organisasjoner. Et eksempel på det siste er vår nye kommende leder for kultur og integrering. Ann Evy Duun har sine røtter godt plantet i Fosnes og i Namsos.

De fleste av etatslederne har kommet godt i gang med arbeidet med å danne en ny struktur i sine respektive organisasjoner. Men mange ansatte har ennå ikke fått avklaring på hvilke arbeidsoppgaver de får ansvar for i nye Namsos. Det er godt forståelig at noen føler en usikkerhet om dette siden temaet skulle vært avklart nå i henhold til den opprinnelige planen. Men innen utgangen av året skal det meste være på plass og ansatte med behov for avklaring skal være ivaretatt. Så er det fremdeles slik at de aller fleste ansatte skal gjøre de samme oppgavene som de har gjort tidligere.

Ut over det går diskusjonene livlig om mange temaer. Vårt forhold til samarbeidende organisasjoner er et område som får økende betydning når vi nærmer oss januar 2020. Hvor stort er vårt behov for rehabiliteringsplasser ved Namdal Rehabilitering på Høylandet, eller hvordan skal vi organisere brann og redningstjenesten? Hvordan vil det bli å være lokalpolitiker, hva skal administrasjonen bestemme, hvilke godtgjøringer får du for å drive med politikk? Hvordan skal ordføreren og varaordføreren godtgjøres for jobben? Mange slike spørsmål har ennå ikke blitt endelig besvart, men det jobbes stadig med alle disse sakene og flere til.

Til helga går årets TV-aksjon av stabelen. I år går innsamlede midler til Kirkens Bymisjon som har valgt å prioritere samhørighet, ensomhet og utenforskap under parolen «Mindre alene sammen». Som nevnt tidligere oppfordres alle til å ta del i denne fellesdugnaden. Selv har jeg overlatt til andre gode krefter å stå for arbeidet her i Fosnes, men vil gjerne rette en takk til alle som har påtatt seg en jobb under årets aksjon. Oppfordringen til dere alle er; ta godt imot bøssebærerne også i år.

Om ikke lenge vil vi i Fosnes få besøk av HUNT-4. Fra første uka i desember og i tida mot jul oppfordres alle til å legge juleforberedelsene til side en time eller to for å delta i den mest omfattende helseundersøkelsen som er gjennomført her til lands, og som ikke har sin like noen andre steder i verden. Ta del i dette du også, og få en gratis helsesjekk med på kjøpet.

Ha en riktig god og «hælsosam» høst.

 

Trygve Jonny Sandvik
Ordfører i Fosnes