Været i dag:
Jøa Skyet 7
yr.no
Du er her: Hjem > Politikk >  > Artikkel

Ordførerens hjørne mars 2019

Trygve

Vi har fått litt vinter på etterskudd etter en februar som ble mild og fuktig. Det er ikke uvanlig at mars måned er snørik og kald, men det kan se ut som det meste av vinter er over nå. Vi kan glede oss over vårlyset, og de første vårtegnene er allerede observert i naturen. Tiden som kommer nå er en flott tid å benytte seg av den flotte naturen som omgir oss.

Like før jul bestemte kommunestyrene i Namdalseid, Fosnes sog Namsos at fellesnemda for sammenslåingskommunene skulle utvides til å bestå av nesten alle kommunestyremedlemmer i de 3 kommunene. Eneste unntak er kommunestyremedlemmer som i dag er valgt til kontrollutvalgene i sine respektive kommuner, og det er Inndelingslova som setter begrensninger for deres deltagelse. Fra Lund er representasjonen utvidet fra en til tre observatører. Det betyr at fra nyttår av teller fellesnemda i alt 58 medlemmer.

Bakgrunnen for denne utvidelsen er ønsket om å involvere alle kommunestyremedlemmer i den viktige prosessen som foregår mot dannelsen av en ny kommune, og å sikre at også Lund ble representert med flere stemmer. Arbeidet med og organiseringa av Nye Namsos oppleves som betydningsfullt og viktig for hvordan innbyggerne i en geografisk stor kommune vil oppleve den nye kommunen. For å sikre alle medlemmene i tre kommunestyrer lik påvirkning og medvirkning i hvordan prosessen mot dannelsen av en ny kommune skjer, ble konklusjonen en utvidelse.

Fellesnemda har bestemt at møtene skal rulleres mellom dagens kommunesenter. Neste møte holdes i Fyret på Dun den 28. mars. Møtene er selvfølgelig offentlige og kan overværes av alle som ønsker det. I tillegg streames møtene, og du kan finne lenker dit på Nye Namsos sine hjemmesider.

Dersom du er nysgjerrig på hva som rører seg i Nye Namsos bør du merke av 28.mars i kalenderen. Da arrangerer Fosnes kommune et åpent folkemøte med tema Nye Namsos, og dette finner sted i Fyret kl. 19.15. Her kan du komme å få informasjon om kommunesammenslåinga fra prosjektleder Inge Ryan og medlemmer av hans stab, eller få svar på alle spørsmål du har på hjertet.  Jeg oppfordrer alle til å ta turen til Fyret denne kvelden.

Trygve Jonny Sandvik
Ordfører i Fosnes.