Været i dag:
Jøa Skyet 11
yr.no
Du er her: Hjem > Politikk >  > Artikkel

Ordførerens hjørne juni 2019

Trygve

Sommeren står for døra når vi nå er i starten på juni. Forventningene til sol og varme, ferietid og rolige dager har begynt å melde seg, vi har forhåpninger om nye opplevelser enten vi tenker å være hjemme eller vi skal ut på langtur. En tidlig og varm vår satte fart i naturen, og selv om vi har fått nedturer med snø og kulde også i mai, begynner det allerede å vises tegn på at for-berginga snart er i gang. Det ligger mange arbeidsomme dager foran de som må forholde seg til det.plakat OD-stemne 2019

Her hjemme er det igjen på tide å markere vår nasjonale dramatiker Olav Duun. 21.-23 juni går det tradisjonsrike Olav Duun-stevnet av stabelen med et vidt spekter av aktiviteter for noen og enhver med litteratur og kultur-interesse. Det kan velges mellom to teaterforestillinger, konsert, teaterbad og litteratur-seminar. Det meste av dette med fokus direkte mot Olav Duun`s diktning og forfatterskap.


Mange av fosnesbyggen kjenner betydningen den lokale naturen har i forfatterens diktning, men for de av oss som fremdeles er nysgjerrige på hva dette har betydd for Olav Duun`s fortellertrang, vil en fottur i dikteren landskap være en lærerik opplevelse.

Olav Duun- stevnet trekker interesserte Duun-tilhengere fra det ganske land til Fosnes. På denne måten har vi en sjelden mulighet til å markedsføre oss utover Namdalen. Min oppfordring vil derfor være å ta del i og støtte opp om de aktiviteter som Olav Duun-stevnet tilbyr for å vise tilreisende at vi verdsetter vår nasjonale forfatter. Slik kan vi vise andre hvem og hva vi er.

I arbeidet med å danne en ny kommune begynner ting å bli mer konkrete. Mange også i Fosnes har fått tildelt nye arbeidsoppgaver, og overgangen mellom gammel og ny kommune er godt i gang for mange ansatte i Fosnes kommune. Fellesnemda har vedtatt at Namsos skal ha ordfører og varaordfører i hel stilling, og at godtgjøringa til disse økes fra dagens nivå. Kompensasjonen for å drive politisk arbeid økes for å understreke at dette er en viktig og betydningsfull aktivitet. I tråd med intensjonsavtalen vil et stort kommunestyre erstatte lokale råd.

Mange har vist engasjement i arbeidet med ny samfunnsplan. En stor takk til dere som har vist ansvar i en viktig og betydningsfull plan for nye Namsos.

Til slutt vil jeg ønske alle en riktig positiv sommer fylt av gode opplevelser sammen med venner, kjente og kjære. GOD SOMMER.

Trygve Jonny Sandvik
Ordfører i Fosnes.