Været i dag:
Jøa Skyet 11
yr.no
Du er her: Hjem > Politikk >  > Artikkel

Ordførerens hjørne januar 2019

Trygve

Godt nytt år og takk for det gamle.

Når vi nå skriver januar har vi fått besøk av den gode gamle vinteren, akkurat slik vinteren var da vi var yngre, tror vi. Mens snø og kuldegrader biter seg fast, får vi nyte den kalde, fine tida og bruke den som best vi kan. Vurderer selv å fjerne påskesmøringa på skia fra i fjor, ser ut til at det blir blåswix-føre (eller grønn) ei stund framover nå.

På tampen av fjoråret deltok mange av dere på Hunt 4. Faktisk så mange at nesten 60 % av alle Fosnesbygg stakk innom en Hunt 4 stasjon. Dette er et respektabelt resultat all den stund oppmøte er basert på frivillighet, samtidig et slag for egen helsetilstand og ikke minst et viktig bidrag for folkehelse og forskning. Jeg vil benytte anledningen til å takke alle som har deltatt for innsatsen i denne viktige dugnaden.

Datoen for kommunesammenslåinga med Namdalseid og Namsos nærmer seg også for oss i Fosnes. Etter hvert har det kommet en del avklaringer på mange av spørsmålene som naturlig nok dukket opp etter at avgjørelsen om sammenslåing var tatt. Noen ansatte har fått tilbud om nye jobber og har funnet seg til rette med det. Men det gjenstår ennå mye arbeid før alle har funnet sin plass i en ny organisasjon. Så er det viktig å gjenta og understreke at for de fleste ansatte vil situasjonen forbli uforandret også etter sammenslåingen.

Underveis er det gjort et betydelig arbeid for å forberede 1. jan 2020. Grupper og komiteer har vært og er i arbeid for å avklare en mengde ulike spørsmål og problemstillinger. Det er arbeidet med arbeidsgiverpolitikk, forholdet til andre kommuner og samarbeid i interkommunale selskaper som f.eks. MNA og Namdal Rehabilitering, kommuneplaner, grensejustering med Nærøy på Lund. Videre er det sett på hvordan valget høsten 2019 skal forberedes, hvordan skal hovedutvalg, nemder og råd organiseres og hvordan det grafiske uttrykket på diverse trykksaker og ikke minst ordfører-kjede skal se ut. Den delen som har vært mest synlig for dere er kanskje Visjon Misjon, er arbeid som engasjerte mange rundt omkring i ulike deler av storkommunen.  Mye arbeid er allerede gjort, men det gjenstår ennå en god del. Men vi mener at alt skal være på stell når sammenslåinga skjer.

I administrasjonen har ting utviklet seg litt raskere enn planen var da vi startet. Alle tre kommuner har fått samme rådmann fra 1. jan. 2019. Inge Ryan har trådt inn i denne rollen. Samtidig har han også stillingen som prosjektleder for sammenslåingen. I og med at lederfunksjonen i de tre kommunene har samlet seg, er det naturlig at også nivåene under starter tilnærmingen til full sammenslåing. Det vil medføre at arbeidsoppgavene som ledernivåene i Fosnes har i dag, gradvis vil nærme seg de oppgavene de er tiltenkt i en ny organisasjon. Men dette skal ikke skje uten at viktige beslutninger som gjelder vår kommune blir ivaretatt og erfaringene fra Fosnes blir lyttet til og hensyntatt.

Når et nytt år er påbegynt, pleier vi å si at vi har fått nye muligheter, nye ark og fargestifter med. For de fleste av oss er vel virkeligheten at vi fortsetter der vi slapp, bare med en rolig periode i mellom. Håpet er at hvileperioden har gitt ny energi og pågangsmot til å møte nye hendelser og utfordringer som følger av tiden som kommer. Før jul valgte fellesnemda en visjon for den nye kommunen. Den lyder sånn: «Sammen skaper vi muligheter.» La oss håpe at det blir et godt utgangspunkt for arbeidet videre.

Med ønske om frydefulle og opplevelsesrike vinteropplevelser, godt nytt år.

Trygve Jonny Sandvik
Ordfører i Fosnes