Været i dag:
Jøa Delvis skyet 1
yr.no
Du er her: Hjem > Politikk >  > Artikkel

Ordførerens hjørne april 2019

Trygve

I skrivende stund skinner sola på plena utenfor kontorvinduet i Stavarvegen 2, og etter ei helg med flott turvær begynner tvilen å synke inn. Er vi i ferd med å bruke opp påskeværet allerede, mer enn ei uke før høytida tar til? Ifølge min hukommelse pleier dette å skje hvert år, slik at når påska endelig er der, er det bare grå-vær igjen å nyte når fridagene kommer. Da gjelder det å utnytte fine forhold når man kan.

Påska er en flott tid for å bruke naturen sammen med familie, naboer og venner. Siden høytiden i år er så sent på året, er det bare å slå fast at skiføret er borte for lengst hos oss her på kysten. Er du ute etter siste rest av vinter og klisterføre, må du belage deg på å reise et stykke.

Det er likevel masser å gjøre for oss som tar velfortjente fridager her i lokalmiljøet. Det er en flott naturopplevelse å tilbringe dagene nære flomålet på stranda eller på svabergene her på kysten. En av fordelene er at oppholdet her har langt lavere solbrentfaktor enn påskefjellet med sitt skarpe solskinn. Er man ute, får man litt påskefarge og friskhet uansett.

I nye Namsos går arbeidet mot sammenslåing videre. Små og store detaljer faller etter hvert på plass. Arbeidet med ny samfunnsplan går ufortrødent videre. Skoler, politikere, næringsliv og frivillighet er engasjert, og det er mange som har bidratt allerede, også innbyggere i Fosnes. Dette er svært positivt, og vitner om stor bevissthet omkring opprettelsen og livet videre i en sammenslått ny kommune. Innspill til planen er muligheten til å påvirke utviklinga både nære deg selv og i et større bilde. Fortsett gjerne dette engasjementet.

I regi av Namdal Regionråd har vi nylig gjennomført Namdalsting der formannskap i 14 namdalskommuner møtes for å diskutere regionale spørsmål som jernbane, universitet, sykehus og veg. Ikke alle hadde anledning til å delta, men 75 politikere fra hele Namdalen hadde anledning til å si sin mening om regionale viktige spørsmål, og gi retning til videre satsing.

Avslutningsvis vil jeg benytte anledningen til å ønske alle en flott og innholdsrik påskehøytid med mange positive aktiviteter.

Trygve Jonny Sandvik
Ordfører i Fosnes.