Været i dag:
Jøa Kraftig regn 7
yr.no
Du er her: Hjem > Tjenester > Flyktningetjenesten > Artikkel

Frivillige søkes!

Oppdatering fra flyktningetjenesten

Nå er det snart tid for andre runde med bosetting av flyktninger i Fosnes. I høst kommer det 7 nye unge voksne menn fra Syria. De første kommer i slutten av september, og alle vil være bosatt i løpet av oktober, slik at de er klare til å starte i introduksjonsprogrammet i november. Nå vil vi gjerne ha flere frivillige med på laget.

Vi hadde satt veldig pris på om flere ville melde seg som leksehjelper. Erfaringsmessig er dette givende for alle parter – anbefaler å gi det en sjanse! Det er ikke noe krav til kompetanse, annet enn at du må kunne lese og snakke litt norsk. Dersom du er glad i engelsk, matte, naturfag eller samfunnsfag, er det også flott (grunnskolepensum), da noen har slike fag på skolen i tillegg til norsk. Leksehjelp kan man være så mye/lite man ønsker. Det er alltid minst to leksehjelper hver gang, men jo flere vi er, jo bedre! Leksehjelpen vil foregå i Fyret hver onsdag kl 14:20-15:00. 

Er du sånn passe omgjengelig? Hjelpsom? Positiv? Eller er du kanskje litt handy, eller har du litt peiling på data? Vi trenger flere støttekontakter/aktivitetskontakter, som kan bidra med praktisk hjelp og/eller sosialt når de 7 nye kommer hit. Det kan være folk i alle aldre, men ekstra fint hadde det vært å få med noen unge voksne. Dette får man litt økonomisk kompensasjon for. Man binder seg ikke til å jobbe et visst antall timer i måneden – man bestemmer selv hvor mye man vil bidra.

Høres noe av dette interessant ut, eller har du kanskje et forslag eller en invitasjon til noe å gjøre en enkelt dag/kveld? Da håper jeg du tar kontakt!

 

 

Mvh

Åsne Ramfjord

Flyktningekoordinator, Fosnes kommune

Tlf. 41 45 77 77/asne.ramfjord@fosnes.kommune.no