Været i dag:
Jøa Kraftig regn 7
yr.no
Du er her: Hjem > Tjenester > Flyktningetjenesten > Artikkel

Oppdatering fra flyktningekoordinatoren

Hei! Her kommer en liten oktoberoppdatering angående bosetting av flyktninger i Fosnes.

Ting går framover! Kommunen sa i forrige uke ja til å bosette 7 menn i 20-årene fra Syria. Alle har nord-kurdisk som morsmål, men de snakker trolig også arabisk. Vi håper de første kan komme hit rundt midten av oktober, men noe mer vet vi ikke før IMDi får søkt dem ut i løpet av denne uka. Når det er gjort får vi kontaktet dem og mottakene de er på. Vi gleder oss til å bli kjent med våre nye innbyggere!

 

I tillegg til disse sju prøver IMDi å finne en liten familie til oss. Målet vårt er fortsatt å bosette 10 flyktninger i løpet av oktober. Det var i utgangspunktet ønskelig å bosette alle nært Dun. Det hadde vært en stor fordel om alle hadde gåavstand til ulike fritidstilbud, butikk m.m., og at de kunne ha benyttet samme transport til norskopplæringa i Namsos. Dette har dessverre vist seg å være vanskelig å få til, og vi har fortsatt bare to leiligheter på Dun som vi kan leie ut til flyktningene. På Salsnes er imidlertid flere kommunale boliger ledige. Vi vurderer nå å bosette fire flyktninger i to av leilighetene der. Det vil derfor bli et FOLKEMØTE PÅ SALSNES MANDAG 10. OKTOBER, på Salsnes Kro kl 18.00, for å gi litt informasjon og ikke minst høre hva dere innbyggere tenker angående dette.

 

Lyst til å bidra i integreringsarbeidet på noen måte? Da håper jeg du gir meg en lyd! Vi trenger blant annet flere frivillige til språkkafé og leksehjelp, og vi håper å få i gang en aktivitetskontakt- eller besøksfamilie-ordning etter hvert. Tips til aktuelle steder for språkpraksis eller arbeidspraksis tas også imot med stor takk! Det lille vi vet om de sju flyktningenes arbeidserfaring så langt lover bra for kommunen vår – og jo flere arbeidsplasser vi har å velge mellom, jo større er sjansen for at våre nye innbyggere får utviklet evnene sine på best mulig måte!

 

 

Vennlig hilsen

 

Åsne Ramfjord

Flyktningekoordinator, Fosnes kommune

Tlf. 41 45 77 77/asne.ramfjord@fosnes.kommune.no