Været i dag:
Jøa Regn 6
yr.no
Du er her: Hjem > Tjenester > Flyktningetjenesten > Artikkel

Oppdatering fra flyktningekoordinatoren

Her kommer siste nytt om bosetting av flyktninger i Fosnes!

Jeg heter Åsne Ramfjord, kommer fra Foldereid, og har nå startet i min nye jobb som flyktningekoordinator i Fosnes kommune. Det vil bli mye nytt som skjer framover, noe jeg ser veldig fram til å være en del av!

Fosnes kommune vedtok i vår å bosette ti flyktninger i 2016 og ti nye i 2017. Vi jobber fortsatt med å finne boliger til alle, men vi vil leie ut to kommunale boliger på Dun til minst seks av dem. Vi vet fortsatt ikke hvem som kommer, men det er mye som tyder på at vi vil få en familie og noen enslige voksne fra Syria.

De voksne som kommer har rett og plikt til å gjennomføre et toårig introduksjonsprogram. I dette programmet er det krav om opplæring i norsk og samfunnskunnskap, noe som vil foregå ved Namsos Opplæringssenter fire dager i uka. Tirsdagene vil flyktningene tilbringe i Fosnes kommune. Disse dagene vil vi fokusere på tiltak som forbereder til videre opplæring eller tilknytning til yrkeslivet, blant annet språk-/arbeidspraksis.

Målet er nå å bosette de ti første flyktningene før slutten av oktober, slik at de kan starte på introduksjonsprogrammet når det nye semesteret starter i Namsos 31. oktober. Ifølge IMDi skal det gå fint å bosette alle før denne fristen, dersom vi finner nok boliger. Mulig ankomst for de første kan bli allerede i slutten av september/starten av oktober, men dette er det for tidlig å si noe sikkert om ennå.

Vi ønsker at våre nye innbyggere skal bli så godt mottatt som mulig her i kommunen vår. Dersom du kan tenke deg å bidra i integreringsarbeidet på noen måte, ta gjerne kontakt med meg. Vi ønsker blant annet frivillige til språkkafé og leksehjelp, flyktningefadder/aktivitetskontakt-ordning, og vi trenger også tips til mulige steder for språk-/arbeidspraksis.

Blir glad for å høre fra dere!

 

Åsne Ramfjord

Flyktningekoordinator, Fosnes kommune

41 45 77 77/asne.ramfjord@fosnes.kommune.no