Været i dag:
Jøa Kraftig regn 7
yr.no
Du er her: Hjem > Tjenester > Kultur og fritidstilbud > Museum
Tekstilutstilling

Tekstilutstilling i foajeen i Fyret

Èn tråd - mange teknikker

Tekstilene fra Fosnes bygdemuseum har i mange år ligget bortgjemt i skuffer og skap. Nå har distriktsseksjonen v/Museet Midt satt sammen noen av tekstilene og laget en utstilling.

Fosnes bygdemuseum - tallerkenhylle_800x600

Vi starter igjen med dugnader i registreringsarbeid i museet

Registreringsarbeid ved Fosnes bygdemuseum

Nå er høsten her og vi har fortsatt en masse gjenstander som skal registreres, ved Fosnes bygdemuseum. Det har vært en stabil  gjeng som har holdt på de to siste vintrene, men vi har god plass for flere. Alle som er interesserte er hjertelig velkommen. Registreringsarbeidet består i å kartlegge alle gjenstander som finnes i samlingen. Alle gjenstandene er registrerte i bøker, men for at vi nå skal forberede å ha samlingen digitalt, må vi skrive inn alle detaljer på egne kort. Vi trenger noen til å måle, noen til å skrive, noen til å hente og sette på plass gjenstander og noen til å lete opplysninger - her finnes oppgaver for enhver smak. Dugnadene finner sted på Fosnes bygdemuseum i skolestua den første onsdagen i måneden, neste dugnadskveld blir da onsdag 6.september kl. 18.00  - alle er velkommen.

Museumsplan for Fosnes bygdemuseum

Fosnes kommunestyre vedtok 22.05.2014 ny Museumsplan for Fosnes bygdemuseum.

CIMG0962_600x450

Forberedelser for digital registrering av gjenstander ved Fosnes bygdemuseum

Digitalt museum

Ved Fosnes bygdemuseum er det over totusen gjenstander, disse skal nå etterhvert registreres digitalt. Som er forberedelse til denne registreringen, var det i går kveld, den 28.10. kurskveld for hvordan gjenstander skal registreres og avfotograferes. Det ble en lærerik og trivelig kveld, hvor distriktskonservator Anna Ehrhardt kom og satte oss inn i arbeidet. Vi vil fortsette med en dugnadskveld første onsdag i måneden, dette vil være åpent for alle som kan tenke seg en trivelig kveld med registrering og diskusjoner omkring gjenstander og en kaffekopp attåt. Første kveld er onsdag 5.november kl. 18.00 i skolestua på museet.

Åpning torvmuseum_500x406

Torvmuseum på Skjærvikkorsen - Jøa

Rekonstruert produksjonsanlegg for torv. Her finner du historisk informasjon fra torvproduksjon som foregikk her på 1920-tallet.

Følg skilting til Skjærvika, ca 3 km fra fergeleie på Seierstad. Parkeringsplass, benker og skotthyllbane.

 

001 Velkommen til jernaldergården_400x266

Jernaldergården på Tranås

Tuftene etter et 50 meter langt stolpehus (langhus) og flere gravhauger som ligger ute i havgapet. Her kan du se spor etter menneskelig aktivitet helt tilbake til Kristi fødsel.