Været i dag:
Jøa Skyet 10
yr.no
Du er her: Hjem > Tjenester > Kultur og fritidstilbud > Artikkel

Kulturminneplanarbeidet i Fosnes kommune

kulturminnesøk ute i felten

Omkring 1980-årene ble det foretatt en registrering av hus og bygninger som den gang var over 100 år, dette ble lagt i et register som heter SEFRAK. I forbindelse med at vi nå arbeider med en kulturminneplan i Fosnes, må registret gås gjennom for å se om bygningene fortsatt eksisterer.

Vi har fått hjelp til arbeidet med kulturminneplanen fra distriktskonservatorene i Museet Midt. De har nå holdt kursing i kulturminnesøk, der kan alle registrere det de mener er et kulturminne i kommunen, som bør tas vare på. Det er mulig å gå inn å sjekke hva som finnes i Fosnes og evt. legge inn mer, eller melde fra om hva som mangler. https://kulturminnesok.no/ Det er meningen vi vil forsøke å registrere fortløpende. Bildet er fra at arbeidsgruppa kulturminneplan er ute i felten ved "Æggelstøa" på Jøa for å registrere gammel båtstø. Som dere skjønner kan kulturminnene være mange, så vær snill å sjekk og kom med innspill.

SEFRAK-registret skal også gjennomgås for å sjekke hva som eksisterer av bygninger i dag. Distriktskonservatorene Therese Danielsen og Stine Bjørntvedt drar ute i felten på Jøa den 12.10.  Det er da mulig å være med dem hvis det er interesse for å se hvilke bygninger og hva som er registrert. De har hatt en dag på Salsnes og gått gjennom det som er der. Hvis dere ser personer som er ute å går rundt en gammel bygning og tar bilder og noterer så er det dem.