Været i dag:
Jøa Delvis skyet 14
yr.no
Du er her: Hjem > Tjenester > Kultur og fritidstilbud

ro i lag

Fosnes er en kystkommune. Naturen her består av fjell, myrer. øyer, holmer og skjær. Livsgrunnlaget har tradisjonellt vært jordbruk og fiske, noe som preger kulturlandskapet. I et slikt miljø er det rike muligheter for naturopplevelser. Det er mange muligheter for jakt, fiske, og andre fritidsaktiviteter.

Vi har et rikt kulturliv. Særlig innen sang og musikk, med flere musikkorps og kor, men også idrettslag, ungdomslag, dykkerklubb, skytterlag, kajakk-klubb og mye annen aktivitet. Noe av det som foregår  vil forsøke å vise på denne siden.

Kulturen er sterkt representert gjennom kulturskolen, og samspillet med kommunens mange frivillige organisasjoner har som resultat at kommunen fremstår som en spennende kulturkommune.

Det er ofte arrangement og mye aktivitet innenfor mange forskjellige sjangre, som alle kan delta på.
Følg med på aktivitetskalenderen - se om det finnes noe for deg!

 

 Kontaktinformasjon:  

Postadresse: Fosnes servicekontor, 7856 Jøa
Besøksadresse: Dun, 7856 Jøa

E-post:                postmottak@fosnes.kommune.no 

 

Fosnes servicekontor    74 28 64 00  

 

Fosnes bygdemuseum - tallerkenhylle_800x600

Vi starter igjen med dugnader i registreringsarbeid i museet

Registreringsarbeid ved Fosnes bygdemuseum

Nå er høsten her og vi har fortsatt en masse gjenstander som skal registreres, ved Fosnes bygdemuseum. Det har vært en stabil  gjeng som har holdt på de to siste vintrene, men vi har god plass for flere. Alle som er interesserte er hjertelig velkommen. Registreringsarbeidet består i å kartlegge alle gjenstander som finnes i samlingen. Alle gjenstandene er registrerte i bøker, men for at vi nå skal forberede å ha samlingen digitalt, må vi skrive inn alle detaljer på egne kort. Vi trenger noen til å måle, noen til å skrive, noen til å hente og sette på plass gjenstander og noen til å lete opplysninger - her finnes oppgaver for enhver smak. Dugnadene finner sted på Fosnes bygdemuseum i skolestua den første onsdagen i måneden, neste dugnadskveld blir da onsdag 6.september kl. 18.00  - alle er velkommen.

I forbindelse med kultminneplanarbeidet inviteres det til kursing

Kulturminneplan i Fosnes kommune

For å kunne registrere de kulturminnene vi har i kommunen, for videre å kunne plukke ut hvilke som er viktige for våre innbyggere, arrangeres det kurs i kulturminnesøk. Dette er et nettsted hvor alle kan finne alle kulturminner i Norge. Alle som har lyst kan melde seg på.

Teaterstykket På Tvert_300x201

Nord-Trøndelag Teater kommer

Forestillingen "På Tvert" kommer til Fyret på Jøa 26.10.2017

Turneteateret Trøndelag kommer med forestillingen "På Tvert" av Olav Duun til Fyret 26.10.2017. Du kan sikre deg billett her: https://www.turneteatret.no/forestillinger/pa-tvert

 

Svømmebasseng

Lag/forening inviteres til å drifte den offentlige badingen i Fyret

Utlysning av drift av offentlig bading i Fyret

Fyret  - bilde_800x500

Flerbrukshuset Fyret

Flerbrukshuset inneholder skytebane, møterom med tekjøkken i tilsknytning til skytebane, svømmebasseng, stor sal (674,5 kvm 20x32m), kjøkken, foaje og bibliotek. Betalingssatser for leie. Reglement for utleie av Fyret. Det er offentlig bading tirsdag og torsdag kveld, det er også mulig å leie bassenget.

Feil i oversikt over betalingssatser for kulturskole i Fosnes

Det har sneket seg inn en feil i betalingssatsene for kulturskolen i prislista for 2017. Dette er rettet opp nå her på nettet og vil komme som rettelse i neste infoskriv. Prisen er kr. 2.278,- pr. år for vanlig plass. Det er søskenmoderasjon med 30 % for andre og 50 % for tredje og øvrige søsken.

Sang, spill, lek og rytme (SSLR) er kr. 1.780,- pr. år.

Ferie for alle

Røde Kors tilbyr gratis ferie til barnefamilier med svak økonomi.

Røde Kors Nord-Trøndelags tilbud Ferie for alle 2017

Ferie for alle skal bidra til sosial deltakelse og utvikling, nettverksbygging og inkludering.

Arbeid med kulturminneplan i Fosnes

Kulturminneplanarbeid i Fosnes kommune

Ihht. Plan- og bygningslovens § 12-8 varsles det om igangsetting av kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljøer i Fosnes kommune. Frist om innsending av merknader vil bli kunngjort senere.

Frivillige lag og organisasjoner kan nå søke om momskompensasjon

Lotteri- og stiftelsestilsynet skal fordele 1,3 milliarder kroner i momskompensasjon til frivillige lag og organisasjoner i 2016.

 

Kommunale kulturmidler 2016

Det er igjen tid for å søke kommunale kulturmidler fra Fosnes kommune - merk søknadsfrist fredag 29. april 2016.

Søknadsskjema PDF document ODT document