Været i dag:
Jøa Kraftig regn 7
yr.no
Du er her: Hjem > Tjenester > Flyktningetjenesten > Artikkel

Infoskriv februar, flyktningetjenesten

Leksehjelp_600x338
Våre trofaste leksehjelpere Lorentz Åge og Guri Langaas, Per Asbjørn Bjøru, Jon Leithe og Anne-Lill Newermann fortjener en stor takk! Atle Lajord var ikke tilstede da dette bildet ble tatt, men han fortjener en ekstra takk med tanke på språkkaféen m.m. også!

 

Nå er det allerede fire måneder siden Fosnes fikk nye innbyggere fra Syria. Alle er ferdige med første semester ved Namsos Opplæringssenter, og godt i gang med det neste. Foruten opplæringen i norsk og samfunnskunnskap i Namsos, har alle sju fortsatt en del av introduksjonsprogrammet på Jøa hver uke. Disse timene består av leksehjelp og språkkafé eller andre aktiviteter. I vinter har alle blant annet bestått hjerte- lungeredningskurs, fått litt svømmeopplæring, og nå er de godt i gang med trafikalt grunnkurs. Noen av introdeltakerne har også fått en del språkpraksis på Jøa – en på sykeheimen og en på Coop. Mange har også allerede fått deltidsjobb andre steder.

Nå denne uka har de ikke norskopplæring i Namsos. I stedet får de språkpraksis ulike steder i Dun-området, og noen har samfunnskunnskap. Så hvis du treffer en av dem, håper jeg du slår av en prat – på norsk selvfølgelig :-) Det er moro å se hvor stor framgang de har hatt i norsk disse månedene. Trøndersk er selvfølgelig fortsatt en utfordring å forstå (sakte bokmål er å foretrekke), men noen imponerer der også!

Det er ikke lenger språkkafé hver uke. Vi vil annonsere på hjemmesiden og på Forum Fosnes (Facebook) hvis det blir noen mandager innimellom.

 

 

 

Åsne Ramfjord

​Flyktningekoordinator, Fosnes kommune