Været i dag:
Jøa Kraftig regn 7
yr.no
Du er her: Hjem > Tjenester > Flyktningetjenesten > Artikkel

Informasjonsskriv november, flyktningekoordinator

Det har vært en glede å få bli kjent med våre 11 nye innbyggere, som alle flyttet til Fosnes mellom 19. og 28. oktober. Hyggelige og gjestfrie folk!

Alle er nå godt i gang med norskopplæringen, og det er flott å merke at de stadig forstår og snakker mer. I tillegg til opplæringen i Namsos, er språkkafé og leksehjelp i Fyret faste aktiviteter i uka. Ungdommene er også glade i fysisk aktivitet, kanskje spesielt fotball, og mange har prøvd seg på både dame- og herretrim, spinning og styrketrening. Noen fjellturer har det også blitt, og flere av dem er veldig glad i dette også. Ekstra kjekt var det at de kom flyttende hit nå i løpet av Vrimmelfestivalen, slik at de fikk med seg flere fine konserter – noe syrisk musikk til og med!

Takk til dere som har invitert, besøkt eller tatt syrerne med på turer/aktiviteter. Dette har de satt stor pris på. Takk også til dere som har gitt bort møbler og klær m.m. Å besøke hverandre er mye mer vanlig i deres kultur enn hos oss, og naturlig nok ønsker de seg gjerne mer av dette. De ser gjerne at flere stikker innom, og de ønsker å bli kjent med så mange som mulig. Flere har bemerket at folk her i Fosnes er veldig hyggelige :-)

Alle er hjertelig velkomne til språkkafé i Fyret hver mandag fra klokken 19:00. Her snakkes det både norsk, engelsk, arabisk og kurdisk - om løst og fast, i en uformell setting over en kopp kaffe/te og noe attåt. Kanskje blir det snart arabisk kaffe å få der også – den er fantastisk god!

 

Åsne Ramfjord

Flyktningekoordinator, Fosnes kommune