Været i dag:
Jøa Regn 2
yr.no
Du er her: Hjem > Tjenester > Tekniske tjenester > Brann

Når er det lov å tenne bål?

Den gamle «Forskrift om brannforebyggende tiltak og tilsyn», som ga en generell regel om når, og hvor det var lov å tenne bål er fra 1. januar 2016 erstattet av «Forskrift om brannforebygging».

bål

Midlertidig bålforbud i Namsos og Fosnes kommuner oppheves

Bålforbud i Namsos og Fosnes kommuner oppheves. 
Brannsjefen minner likevel om den generelle aktsomhetsplikten som påhviler oss alle etter brann- og eksplosjonsloven. Enhver plikter å vise alminnelig aktsomhet og opptre på en slik måte at brann, eksplosjon og annen ulykke forebygges.

 

brann_100x112

Jul og nyttår er høytid for brann

Desember er årets verste brannmåned. Dette er skremmende, og en påminnelse om at alle bør være ekstra oppmerksom på brannfaren i julemåneden.

Husk å bytte batteri i røykvarslerne og sjekk om de virker!

Hvorfor brenner det?
Det er de typiske brannårsakene som øker i desember: Glemte gryter på komfyren og uforsiktighet ved bruk av levende lys. Det tennes også langt flere levende lys enn vanlig. I tillegg slår vi på all mulig slags elektrisk julebelysning. Det hele toppes med farlig fyrverkeri i nyttårshelgen. Tradisjonene og kosen skal vi selvfølgelig beholde - men ta enkle forholdsregler for en trygg jule- og nyttårsfeiring.

tlfnummer

Nødtelefon

110 Brann
112 Politi
113 Ambulanse
F371_GP_prod_100x120

Installasjon av ildsted

Skal du montere nytt ildsted eller bytte ut den gamle vedovnen finner du bestemmelsene her.
brannslukker_skilt_100x100

Brannvern - den enkeltes plikt

Alle plikter å opptre aktsomt for å forebygge brann, eksplosjon og annen ulykke. Arbeid som medfører risiko for brann, krever særskilt aktsomhet.