Været i dag:
Jøa Delvis skyet 1
yr.no

Tidligere var det bare byer og tettsteder som hadde veg eller gateaddresse. I matrikkelloven som ble vedtatt i 2010 ble det bestemt at vegadresser skal innføres i  alle kommuner. Vi vil da få et ensartet adressystem i hele landet. Alle boliger, fritidsboliger og offentlige eiendommer skal få tildelt en vegadresse. På denne sida vil vi orientere om hva som skjer i vegadresseringsprosjektet i Fosnes.

____________________________________________________________________________________________________________________________

 

Logo Fosnes kommune

Nye vegadresser i Fosnes - vedtatt i formannskapet 16.05.2018

Formannskapet har i møte 16.05.2018 gjort endelig vedtak om navn på følgende veger:

nye adressenavn

2 nye vegnavn i Fosnes

Fosnes formannskap har i møte 15.11.2017 vedtatt nytt navn på Gammelvegen og Strandvegen. Nytt navn er Hollonbakkvegen og Brudeskarvegen.

korrekturveien

Nye vegnavn i Fosnes

I forbindelse med kommunesammenslåingen blir det navnekollisjon på to vegnavn fra Fosnes. Vi må derfor ha nytt navn på Strandvegen og Gammelvegen.

Navnesak_ikon_87x87

Feil adresse?

Etter at vi gikk over til vegadresser er den noen som har oppdaget at de er registrert med feil adresse i folkergisteret. Det kan være flere årsaker til dette. Ofte er den uriktige adressen en adresse der vedkommende har bodd tidligere.

korrekturveien

De nye vegadressene er nå registrert.

Mange fikk i sommer brev om tildelt vegadresse. Disse adressene er nå registret hos posten og i folkeregistert.

korrekturveien

Vegadresser i Fosnes

I disse dager har de fleste husstander i Fosnes fått brev om at de er tildelt vegadresse. Et par veger og en del hytteområder gjenstår. Disse får adresse i løpet av høsten.

vei-ikon

Vegparseller og adresseområder i Fosnes.

Oversikt over veger og adresseområder i Fosnes. Hvilke navn som er endelig vedtatt og hvilke navn som ennå er under arbeid.

bilde av adressenavnskilt

Hva er vegadresser og hvorfor?

Alle skal få vegadresse. Også den som bor langt ute på bygda. Til og med hytta som ligger på fjellet skal ha en vegadresse.